7 Aralık 2009 Pazartesi

Vizyonda Bu Hafta Ikisi Yerli 4 Yeni Film Gösterimde

Vizyonda Bu Hafta Ikisi Yerli 4 Yeni Film Gösterimde

Bu hafta ikisi yerli 4 yeni film gösterime girdi. Theo Angelopoulosun yıllardır beklenen filmi zamanın Tozu ve Mustafa Üstündağ, Levent Üzümcü ün başrolünü oynadığı Abimm! haftanın öne çıkanları.

Bu hafta 2`si yerli 4 film seyirciyle buluştu.

ZAMANIN TOZU FİLMİ

Theo Angelopoulosun yönettiği ve Willem Dafoe, Bruno Ganz, Michel Piccoli ile Irene Jacobun oynadığı "Zamanın Tozu "I Skoni Tou Hronou" sinemaseverlerle buluştu.

Filmde, yönetmen A, yarıda bıraktığı filminin çekimini tamamlamak üzere Romadaki stüdyosuna geri döner. Film, A ın annesinin hayat boyu büyük aşk yaşadığı iki adamla olan ilişkilerini anlatmaktadır. Karakterler birbirlerini bir . bulup bir yitirir, 20. yüzyılın ikinci yarısının önemli olaylarını kateden bir yolculukta Sibirya, Kuzey Kazakistan, İtalya, Almanya ve Amerikada birbirlerini ararlar.

ABİMM FİLMİ

Şafak Balın yönettiği ve Mustafa Üstündağ, Levent Üzümcü, Selen Seyven ile Haldun Boysanın oynadığı Abimm vizyona girdi.

Senaryosunu oyuncu ve senarist İlkay Akdağlı un yazdığı sıcacık bir aile filmi olan Abimm senaryosu ve kaliteli oyunculuğu ile dikkati çekiyor. Filmde izleyicileri acıklı bir komedi bekliyor. Levent Üzümcü ün zeka engelli bir karakteri canlandırdığı film "İstanbuldan Marmarise uzanan, Türkiye in en güzel yollarında yeşeren bir kardeşlik hikayesi, yıllar sonra bulunan kardeşi, aklı eksik de olsa, sahiplenmenin, bağıra basmanın hikayesi" olarak tanıtılıyor.

Film aklı fikri para olmuş Çetinin, aile değerlerini yeniden keşfetmesini, paraya ve güce tapan insanoğlunun macera dolu, acıklı güldürüsünü anlatıyor.

ADINI SEN KOY FİLMİ

Tuna Kiremitçi in yönettiği ve Melis Birkan, Ali İl, Cemal Toktaş ile Ahmet Mümtaz Taylanın oynadığı "Adını Sen Koy" da bu hafta gösterime . girecek filmler arasında yer alıyor.

Filmin karakteri Can, bir hafta sonra evleneceği Aybigeyi çocukluk arkadaşı Ilgazla tanıştırdığında, garip bir şey olur. Ilgaz, Aybigeye şaşılacak kadar soğuk davranır. Arkadaşının bu tavrı, Canın nişanlısından kuşku duymaya başlamasına, Aybige in de huzursuz olmasına yol açar. Ama Ilgazın ağabeyi Harun çıkagelince, olayların seyri değişir. Beklenmedik sırların açığa çıkmasıyla nikahtan önceki son hafta, hayatlarının sınavına dönüşür.

DÖNÜŞÜM FİLMİ

Marina de Vanın yönettiği ve Sophie Marceau, Monica Bellucci, Andrea Di Stefano ile Thierry Neuvicin oynadığı Dönüşüm "Ne Te Retourne Pas seyirciyle buluşacak.

Filmde, evli ve iki çocuklu bir yazar olan Jeanneın, bedeni değişmeye başlamıştır ama etrafındaki hiç kimse bunun farkında değildir. Ailesi onun korkularını, yeni kitabını yazmakla ilgili stresine bağlasa da Jeanne daha derinlerde başka bir şeyler olduğunu bilmektedir. Annesinin evinde bulduğu bir fotoğraf onu İtalyada bir arayışa sürükler.

0 yorum: