7 Aralık 2009 Pazartesi

e-tebligat PTT E Tebligat Hakkında

PTT Genel Müdürlüğü, tebligatların elektronik ortamında gönderilmesine yönelik ''e-tebligat'' projesini yıl sonuna kadar tamamlayacak
''e-tebligat'' uygulamasının, ''tebligat Kanunu''nda değişiklik yapılmasının ardından 2011 yılında başlatılması hedefleniyor.

Alınan bilgiye göre, kamu idareleri, özel bütçeli idareler, düzenleyici ve denetleyici kurumlar, sosyal güvenlik kurumları, il özel idareleri, belediyeler, köy hükmi şahsiyetleri, barolar ve noterler tarafından yapılan tüm tebligatların, elektronik ortamda e-posta üzerinden yapılmasını öngören ''e-tebligat'' projesinde son aşamaya gelindi.

PTT Genel Müdürlüğünün ''sorumlu kuruluş'' olarak yürüttüğü proje kapsamında, PTT'den vatandaşlık numarasıyla ''ptt.net.tr'' uzantılı (örnek:1111111@ptt.net.tr) e-posta adresi alınacak ve bu e-posta adresleri sisteme kaydedilecek. Böylece, tebligatlar vatandaşların e-posta adreslerine kısa zamanda ve masrafsız iletilecek. Kullanıcılar, e-posta adreslerine PTT'nin internet sitesi üzerinden ulaşabilecek.

0 yorum: