10 Aralık 2009 Perşembe

ŞAMPİYONLAR LİGİNDE TUR ATLAYANLAR

Şampiyonlar Ligi de ilk bölüm bu gece oynanan 8 karşılaşma ile tamamlandı..

Gecenin şüphesiz en çok merak edilen maçları F Grubu da oynandı.. Barcelona, henüz 2 ci dakikada yenik duruma düşmesine rağmen Dinamo Kievi Ukraynada 2-1 yenmeyi başardı ve 11 puanla grup lideri olarak bir üst tura . yükseldi.. Grupta bir diğer maçta İnter de evinde Gökdenizin takımı Rubin Kazanı 2-0 mağlup ederek 9 puanla Şampiyonlar Ligi e devam eden ikinci ekip oldu. 6 puanda kalan Rubin Kazan ise grupta 3üncü sırayı alarak Avrupa Ligi e kaldı..

BU GECE OYNANAN MAÇLARDA ŞU SONUÇLAR ALINDI:

F GRUBU:

Dinamo Kiev - Barcelona: 1-2 (Dk: 2 Milevskiy), (Dk: 33 Xavi), (Dk: 86 Messi)

İnter - Rubin Kazan: 2-0 (Dk: 30 Etoo), (Dk: 63 Balotelli)

E GRUBU:
Liverpool - Fiorentina: 1-2 (Dk: 43 Benayoun), (Dk: 63 Jorgensen), (Dk: 92 Gilardino)

Lyon - Debrecen: 4-0 (Dk: 25 Gomis), (Dk: 44 Bastos), (Dk: 59 Pjanic), (Dk: 77 Cissokko)

(Grupta İtalya ın Fiorentina takımı 15 puanla ilk sırada yer aldı.. İkinci sıradaki Lyon 13 puana ulaştı. Bu iki ekip daha önceden Şampiyonlar Ligi de bir üst turu garantilemişti.. Bu grupta büyük bir sürprize imza atan İngiltere in ünlü takımı Liverpool 7 puanda kaldı.. Liverpool yoluna Avrupa Ligi de devam edecek.. . Son sıradaki Macar Debrecen grubu puansız tamamladı.)

G GRUBU:
Stuttgart - Unirea Urziceni: 3-1 (Dk: 5 Marica), (Dk.8 Trasch), (Dk: 11 Progrebnyak), (Dk: 46 Semedo)

Sevilla - Glasgow Rangers: 1-0 (Dk:8 Kanoute penaltı)

(Grupta İspanya ın Sevilla takımı 13 puanla lider oldu. İkinci sırayı ise Unireayı 3-1 mağlup eden Stuttgart aldı. Bu iki ekip Şampiyonlar Ligi de üst tura çıktı.. Rumen takım Unirea Urziceni ise son hafta 3üncü sıraya inerek Avrupa Ligi de mücadele etmeye hak kazandı..)

H GRUBU:
Olimpiyakos - Arsenal: 1-0 (Dk: 46 Leonardo)

Standart Liege - AZ Alkmaar: 1-1 (Dk: 42 Jeremain Lens), (Dk: 95 Sinan Bolat)

(Bu grupta 13 puanlı Arsenal ikinci tura çıktı.. Fenerbahçe in eski hocası Zico un takımı Olimpiyakos, Arsenali yenerek 10 puana ulaştı ve ikinci sırada Devler Ligi e devam etme başarısı gösterdi. Belçika takımı Standart Liege, Türk kalecisi Sinan Bolatın son saniyedeki kafa golüyle AZ önünde yenilgiden kurtuldu ve adını Avrupa Ligi e yazdırdı..

ŞAMPİYONLAR LİGİNDE BİR ÜST TURA . ÇIKAN EKİPLER:

GRUP BİRİNCİLERİ: Bordeaux (Fransa), M.United (İngiltere), Real Madrid (İspanya), Chelsea (İngiltere), Fiorentina (İtalya), Barcelona (İspanya), Sevilla (İspanya), Arsenal (İngiltere).

GRUP İKİNCİLERİ: Bayern Münih (Almanya), CSKA Moskova (Rusya), Milan (İtalya), Porto (Portekiz), Lyon (Fransa), İnter (İtalya), Stuttgart (Almanya), Olimpiyakos (Yunanistan).

GRUP ÜÇÜNCÜSÜ OLUP AVRUPA LİGİNE GİDENLER:

Juventus (İtalya), Wolsburg (Almanya), Marsilya (Fransa), Atletico Madrid (İspanya), Liverpool (İngiltere), Rubin Kazan (Rusya), S.Liege (Belçika), Unirea Urziceni (Romanya)

0 yorum: