11 Aralık 2009 Cuma

TOKATTAKİ SALDIRIYI PKK ÜSTLENDİ

Reşadiye’de 7 askeri şehit eden saldırıyı PKK’nın silahlı kanadı ‘HPG’ üstlendi. Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan ile Bülent Arınç provokasyon şüphelerini dile getirmişlerdi.


İŞTE 7 ASKERİN ŞEHİT OLDUĞU O YER / WEB TV
ŞEHİTLER GÖZYAŞLARIYLA UĞURLANDI / WEB TV
ASKERLERİN SALDIRIYA UĞRAMADAN ÖNCEKİ İNTERNET KAFE GÖRÜNTÜLERİ
ŞEHİT ASKERLER HASTANEYE UĞRADI
TOKAT`TA PUSUYA DÜŞEN ASKERLİN SON GÖRÜNTÜLERİ

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, Başbakan Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç başta olmak üzere devletin zirvesinin yanı sıra bazı AK Partililer ile DTP’lilerin, “Provokasyon” şüphelerini dile getirdikleri 7 askerin şehit olduğu Tokat’taki terör saldırısının faili, dünkü açıklama ile ortaya çıktı. PKK’nın silahlı kanadı ‘HPG’, dün saat 15.00’te kendi internet sitesi üzerinden, “Tokat eylemi bir birimimizin kendi inisiyatifiyle gerçekleştirdiği misilleme eylemidir” açıklaması yaparak eylemi üstlendi.

Açıklamalar: Geçen pazartesi günü meydana gelen saldırıya ilişkin olarak Gül, dün Arnavutluk’a giderken, “Saldırının zamanlanması, yeri, şekli bütün bunlar düşünüldüğünde tabii ki çok düşünmemiz gerekiyor” dedi. Olaydan sonra Erdoğan, “Bu hain pusunun yeri ve zamanlaması milletimizin nasıl bir tertip ve provokasyonla karşı karşıya olduğunun da açık bir ifadesidir”, Arınç ise “Bu hain provokasyonu, hain saldırıyı en kısa zamanda bütün bağlantılarıyla ortaya çıkaracağız. Türkiye’de daha çok ses getirecek, milliyetçi duyguları daha fazla körükleyecek, özellikle bu söylem içerisinde siyaset yapan partilerin işini biraz daha kolaylaştıracak bir eylemi çok akıllıca planlamış olabilirler” demişti. DTP Genel Başkan Yardımcısı Emine Ayna, “Umarım, yeni bir Ergenekon devrede değildir. Yaşananlar, birilerinin, bir yerlerden düğmeye bastığını gösteriyor” gibi açıklamalar yapmışlardı.

PKK üstlendi: Ancak HPG Anakarargâh Komutanlığı imzasıyla dün yapılan açıklama, olayın faillerini ortaya koydu. Açıklamada, “Anakarargâh Komutanlığımız tarafından herhangi bir talimat verilmediği” vurgulandı.
Gül’ün değerlendirmelerinden 4 saat sonra gelen bu açıklamada, “Söz konusu olan şahadetler ve Önderimizse her birimimiz kendi inisiyatifini kullanma hakkına sahiptir” denilerek, eylem sahiplenildi.

Meclis’te tartışma: Kabine üyelerinin Tokat’taki eylemle ilgili provokasyon değerlendirmesi dün Meclis’te “PKK’yı aklama” tartışmasına neden oldu.

CHP Mersin Milletvekili İsa Gök, “PKK aklanıyor başka bir şey değil. Her iki bakan şimdi de çıkıp ‘Askerler intihar etmişlerdir’ diyecekler sanırım. Arınç’ın derhal özür dilemesi ve mertçe istifa etmesi gerekir” diye konuştu.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da, “Laflarını Arınç’a aynen iade ediyorum. O sözlerinizin altında kalacaksınız. 6 aydır PKK’nın eylemsizlik içinde bulunduğunu söyleyen sizsiniz. 6 aydır PKK’nın 70’e yakın eyleminde o kadar şehidimiz olmuştur. Bir Başbakan Vekili’nin PKK’yı aklamasından büyük bir elem duydum” dedi.

Arınç’ın cevabı: Eleştirileri yanıtlayan Arınç ise şunları söyledi:

“PKK’yı aklamak sözü bize yapılabilecek, hem şahsıma hem de hükümete en büyük hakarettir. Bu hakareti hiçbir biçimde kabul etmiyorum ve söyleyenlere iade ediyorum. PKK bir terör örgütüdür. Alçakça, haince eylemler yapmıştır. Ancak Tokat’ta işlenen olayla ilgili olarak söylediğim şu: . ‘Tokat’ta bugüne kadar PKK eylemine son 10 yıldır rastlanmamıştır. Eylemler daha çok TİKKO, TKPML, DHKPC ile bağlantılıdır. Bu örgütler birilerine eylem yaptırmış olabilirler. Hatta taşeron kullanmış olabilirler. Bunların faillerini yakalayacağız ve hesabını soracağız’ demişim.”

Saldırı ile ilgili soruşturma sürerken, PKK’nın, Koçgiri Eyaleti olarak adlandırdığı Tunceli, Sivas ve Tokat bölgesinde . 4 yıldır kesintisiz yaptığı telsiz görüşmelerini bir hafta önce kestiği ortaya çıktı. Saldırının PKK’nın sol örgütler ile işbirliği yapıp ‘Karadeniz açılımı’nda görevli ‘Mahir’ kod adlı Celal Başkale’ye bağlı ve başında Şehmuz adlı teröristin bulunduğu 6 kişilik grubun yaptığı saptandı.

0 yorum: