10 Aralık 2009 Perşembe

KÖYÜN İLK ŞEHİDİ BÖYLE KARŞILANDI

Tokat’ın Reşadiye İlçesi’ne bağlı Sazak Köyü yakınlarında hain saldırıda şehit düşen askerlerden 4’ünün cenazeleri dün gözyaşları ve tepkiler arasında toprağa verildi. Şehitlerin aileleri büyük acıya sabır göstermeye çalışırken, törene katılanlardan “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganları yükseldi.

GİRESUNLU şehit Jandarma Onbaşı Cengiz Sarıbaş’ın cenazesi sabah İstanbul Bahçelievler’deki evinin önüne getirilerek yakınlarından helallik alındı. Ataköy 5. Kısım Camii’ndeki cenaze töreninde baba Talip Sarıbaş, anne Gülyaz, ağabeyi Vural, ablaları Tülay ve Türkan Sarıbaş ile şehidin kız arkadaşı Kübra Deniz Şahin ile binlerce vatandaş katıldı. Aileye Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın taziyelerini bildiren Ak Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu’ya abla Gülcan Yanaşma, “Başbakan yurtdışında geziyor. Askere sahip çıksaydı, kardeşim yaşıyor olurdu” dedi. Anne Gülyaz Sarıbaş da, “Benim bir oğlum daha var. Gerekirse onu da şehit veririm. Ama Başbakan bu açılımdan vazgeçsin” dedi. Sarıbaş’ın cenazesi Edirnekapı Şehitliği’nde toprağa verildi.

Kanı yerde kalmasın

Jandarma Uzman Çavuş 32 yaşındaki Harun Arslanbay’ın Adana’nın Yumurtalık İlçesi’nde düzenlenen cenaze törenine 7 bin kişi katıldı. Şehidin 65 yaşındaki babası Hamdi, annesi 60 yaşındaki Döndü, eşi Durdu Arslanbay tabuta sarılıp acılarını dindirmeye çalıştı. Şehit eşi Durdu Arslanbay çocukları 2 yaşındaki Döndü Zehra ve 6 aylık Zeynep Sevim ile birlikte eşinin tabutunun yanından ayrılmazken, büyük kızına eşinin fotoğrafını öptürdü. Törene katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bakan Taner Yıldız, şehidin ailesine başsağlığı diledi. Şehidin babası Hamdi Arslanbay, “Bulun bunları bakanım” deyince Yıldız, “Hiç endişeniz olmasın. Hesabı sorulacak” cevabını verdi. Şehit Arslanbay, Sugözü Köyü’nde toprağa verildi.

Vatan sana canım feda

20 yaşında şehit düşen jandarma er Ferit Demir’in Muş’un Malazgirt İlçesi’ne bağlı Erence Köyü’ndeki cenazesinde “Vatan sana canım feda” sloganı yükseldi. Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı cenaze törenine bayraklarla gelen vatandaşlar terör örgütü PKK aleyhine sloganlar attı. Anne Muteber Demir sinir krizleri geçirdi. Cenaze törenine Bitlis’ten gelen Vali Nurettin Yılmaz ve Muş Valisi Erdoğan Bektaş da katıldı. Garnizon Komutanı Tuğgeneral Burhanettin Aktı’dan kardeşinin fotoğrafını ve tabutu üzerine serilen Türk bayrağını teslim alan ağabey Mahsum Demir, “Vatan sağ olsun” diyerek başsağlığı dileklerini kabul etti. Demir’in cenazesi, köy mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.

Camide açılım tepkisi

Şehit jandarma onbaşı Fatih Yonca’nın cenazesi için Hatay’ın İskenderun İlçesi’ne bağlı 7 bin 300 nüfuslu Bekbele Beldesi’nde 10 bin kişi toplandı. Şehidin babası Bülent Yonca, “Açılım maçılım istemiyorum” diye bağırdı. Anne Gülsüm Sönmez, “Seni ben de taşıyacağım oğlum. Güle güle şehidim” diye seslendi. Fatih Yonca’nın cenazesi, belde mezarlığında toprağa verildi. Şehidin adı mezun olduğu . Mustafa Kemal Üniversitesi, İskenderun Meslek Yüksekokulu bir laboratuvara verildi.

Son öpücük

JANDARMA Uzman Çavuş 32 yaşındaki Harun Arslanbay’ın teröre lanet yağdıran eşi Durdu Arslanbay, “Şimdi eşkıyabaşına ‘Sayın’ diyorlar” diye tepki gösterdi. Perişan olan genç kadın, kızları 2 yaşındaki Döndü Zehra ve 6 aylık Zeynep Sevim’i de yanından ayırmadı. Durdu Arslanbay, eşinin fotoğrafını öpüp, tabuta sarılarak, vedalaştı.

Evladını okşadı

ŞEHİT Fatih Yonca’nın annesi Gülsüm Sönmez oğlunun fotoğrafını okşadı. Acılı anne Fatih’iyle gurur duyduğunu söyleyerek, çocukları Hakan, Ömer ve Zeynep’e sarılıp “Seni böyle mi karşılayacaktık. Bak kaç kişi geldi seni görmeye. Biz bu kadarız” diyerek ağladı.

Veda

ER Cengiz Sarıbaş’ın İstanbul’daki cenaze töreninde 5 bin kişi yürüdü. Ataköy 5. Kısım Camii’nin duvarlarına çıkan vatandaşlar, “Bu ateşi biz söndürürüz” pankartları açtılar. Şehidin kız arkadaşı Kübra Deniz Şahin de arkadaşını ebedi yolculuğunda yalnız bırakmadı. 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız, Baba Talip Sarıbaş’ı teselli etmeye çalıştı.

AB’den kınama

AB Dönem Başkanlığı, 7 askerin şehit olmasına yol açan terörist saldırıyı kınadı. AB Dönem Başkanlığı’dan yapılan açıklamada, hayatını kaybeden askerler nedeniyle büyük üzüntü duyulduğu belirtilerek, şehit ailelerine ve Türk halkına başsağlığı dilendi. Saldırganların yakalanarak bir an önce adalete teslim edilmesinin ümit edildiği ve AB’nin, Türkiye’nin terörizme karşı verdiği mücadelede her zaman yanında olduğu vurgulandı. Dönem Başkanlığı, saldırının Türk hükümetini demokratik açılım sürecinden caydırmamasını temenni etti.

0 yorum: