Mideniz sürekli ağrıyorsa dost besinleri tanımıyorsunuz demektir. Karnabahar Maden suyu Ispanak Zeytinyağı Baklagil Muz Meyankökü KAYNAK HÜRRİYET
Haşlanmış karnabahar,mideyi asit saldırılarından koruyarak tüm sorunları giderebilir.İçeriğinde bulunan gefarnato maddesi ülser ilacının hammadesi olarak kullanılıyor.
Lahana
Lahanayı çiğ olarak yemeyi tercih edin. İnce şeritler halinde doğrayıp salata yapın. Meyve presinde lahananın suyunu sıkıp aynı miktarda elma suyu ile karıştırın ve için. Lahana, ülser ve gastrit ilacı olarak biliniyor. Dörtte bir lahanayı yıkayıp kalın şeritler halinde doğrayın. 1 kerevizi soyup doğrayın. 1 havucu temizleyip dilimleyin. Lahana, kereviz ve havucu katı meyve presinde sıkıp sabah akşam suyunu için.
Patates
Çiğ patates suyu . mide yanmasının doğal ilacıdır.Patatesi soyup katı meyve presinde suyunu sıkın.Su,havuç suyu ya da kereviz suyu ile karıştırıp için. Elma sirkesi Salatalarda ya da mezelerde elma sirkesi kullanın.
Mide asidinin büyükbir bölümünü etkisiz hale getiriyor.
Ispanağı buharda pişirin ya da haşlayarak tüketin. Taze yapraklarını salata olarak yiyin.
Çiğ olarak kullanıldığında besinlerin midede kalma süresini azaltıyor ve yağların sindirimi için safra salgısını artırıyor.
Fasulye, bezelye ve mercimekte bulunan bioflavionid maddesi, midenin koruma faktörünü artırıyor.
Mideyi seven meyvelerin başında geliyor. Ara öğünlerde birer muz yemek, midedeki yanma hissini ortadan kaldırabilir. Muz, mide enzimleri ve hücrelerinin üretimini de artırıyor.
Kızarmış ekmek
Midenin salgıladığı aşırı asidi kurutarak yanma hissini gideriyor.
Güçlü bir mide koruyucusu.Yapılan son araştırmalara göre midedeki aşırı asitlenmeyi azaltıyor.
11 Aralık 2009 Cuma
MİDE AĞRISINA SON VEREN YİYECEKLER
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder