11 Aralık 2009 Cuma

EVLİLİKTE İLK GECE KORKUSU NASIL YENİLİR?

Evlilikte ilk gece korkusunun giderilmesi için genç beyinlerin eğitimle masalsı yanlış bilgilerden arındırılması gerekiyor.

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Semih Sargın,
yaptığı yazılı açıklamada, çocukluğundan itibaren karşı cins ile arkadaşlığı kısıtlı ve cinsel konularda kulaktan dolma, çoğunlukla . yanlış bilgilerle büyümüş gençlerde, evliliklerinin ilk gecesi ilişkiyi gerçekleştirememeye bağlı sorunlar oluştuğunu belirtti.

Daha çok kırsal bölgelerde görülmekle birlikte ruhsal yapısı heyecanlı, içe dönük, şehirde yaşayan kişilerde de problem oluştuğuna işaret eden Sargın, şu bilgileri verdi:

“Erkeğin, sınırlı bir sürede kendini ispat etme zorunluluğu, her an hazır vaziyette . olmasının beklentisi, sırtına vurularak gerdek odasına gönderilmesi, ertesi gün çarşaf gösterip gösteremeyeceğinin verdiği sıkıntı, çoğunlukla hiç tanımamış olduğu bir kişiye mahcup olma korkusu, zihninin kaygılı olmasına, dolayısı ile cinsel uyarıları iyi algılayamamasına yol açar. Bu durum cinsel performansı derinden etkiler.”

Genç kızda ise ilişkinin kanlı ve acılı olacağı korkusunun anlatıldığını ifade eden Prof. Dr. Sargın, şöyle devam etti:
“Cinsel bilgiden yoksun olan eşler, yaşayacakları sıkıntılara erken dönemde çare arayabildikleri takdirde, ürolog, jinekolog ve psikiyatristler tarafından sorunun giderilmesi daha kolay olmaktadır. Bu durumun yaşanmaması için eğitimle genç beyinlerin masalsı yanlış bilgilerden arındırılması gerekmektedir.”

0 yorum: